Ontslag - praktische tips

Site met uitgebreide praktische informatie over ontslag - krijgen en nemen - waarbij juridische informatie begrijpelijk gemaakt wordt.

(F)unemployment? Brrr...

'Wist je trouwens dat je de term ‘unemployment' een hele andere betekenis kan geven door er slechts 1 letter voor te zetten? De letter "F"!'

Goed (en slecht) afscheid nemen van een werknemer

6 Ways to Put the ‘Good' in Goodbye

So often, goodbyes are done badly.

 

Afscheid nemen moet

'Vraag van deze lezer: Ik kom maar niet verder na het verlies van mijn baan.'

De man / vrouw met de zeis

Personeelsinkrimpingen zijn emotionele operaties. Wat doet dat met ‘de uitvoerders'? Hoe kunnen zij worden ondersteund om hun taak zo te doen dat schade wordt voorkomen?

Radioprogramma 'rouwverwerking bij baanverlies'

Radio-uitzending van Omroep Gelderlandover ‘Rouwverwerking bij verlies van uw baan': het 'proces' van de 'verwerking' bij baanverlies.

Hoe traumatisch is ontslag?

Ontslagen worden staat in de top 5 van de meest traumatische gebeurtenissen, naast echtscheiding en dood van een dierbare. Hoe bekom je van de [...] schending van een psychologisch contract.

Interview Trouw: Rouw na ontslag

Werk is voor de meeste mensen van grote betekenis. [...] Een effectieve leidinggevende heeft oog voor hun emoties.

Dreigend ontslag zorgt voor psychisch lijden

Werknemers kunnen een burn-out oplopen door de dreiging van ontslag. Organisatiepsychologe Tinka van Vuuren vindt dat bedrijven hier meer rekening mee moeten houden.

Ontslag? Maak er werk van!

Boek: ‘Maak er werk van, ontslag als stap in je loopbaan'.

Rouwenden hebben baat bij werk

"Toch gaan werken kan helpen in het rouwproces. Dat blijkt uit onderzoek van 365."

Van Werk Naar Werk systemen moeten beter

"Werkgevers en vakbonden zouden gezamenlijk verantwoordelijkheid moeten nemen voor begeleiding van werk naar werk. Systemen hiervoor zouden in CAO's vastgelegd moeten worden."

"Netwerken! Desnoods bij de duivenclub"

"Weten waar je goed in bent en energie van krijgt, is cruciaal om een baan te vinden die goed bij je past. Dat vergt reflectie en heeft tijd nodig. Sommige klanten, met name dertigers, slaan de reflectiefase het liefste over en beginnen meteen te solliciteren."

Tussen boventalligheid en ontslag: Pink slip party

"Alleen met een menselijke maat en met aandacht voor het verlies, kan een organisatie na een ontslagronde weer verder. En een pink slip-party kan recht doen aan emoties bij vertrek."

Ontslag krijgt hoogopgeleide er niet onder

"[...] er is een troost voor hoogopgeleiden: ze verwerken tegenslagen zoals onvrijwillig ontslag doorgaans beter dan laagopgeleiden."

Mensen ontslaan. Hoe doe je dat?

Hoe leid je je medewerkers op een goede manier door bezuinigingen, reorganisatie en ontslag? Interview in het tijdschrift van de vereniging voor managers van sociale diensten.

Ontslag staat in de top 5 van meest emotionele gebeurtenissen

"Verlies van werk is voor veel mensen een traumatische gebeurtenis en staat in de top 5 van de meeste emotioneel gebeurtenissen in een mensenleven."

De opmerkelijkste ontslagzaken van 2010

Opmerkelijke ontslagzaken, zoals "Werknemer overlijdt voor ontslagdatum en loopt vergoeding mis". Op de site ontslag.nl, gespecialiseerd in informatie over ontslag.

Hoe verwerk je je ontslag?

"Ben je je baan kwijt geraakt en heb je het daar moeilijk mee? Een ontslag kan hard aankomen. De verwerking is een vorm van rouw. Neem je tijd, relativeer en bedenk dat je ontslag veel kansen biedt om een nieuwe richting in te slaan."

Topman HP 'in rouw' na ontslag

"Hurd gaat een periode van rouw door, vergelijkbaar met een scheiding of verlies van een dierbare, vertellen bekenden van Hurd in The Wall Street Journal."

Unemployment Blues: Mourning Your Job Loss

"To lose a job, for any reason, is to lose something of value. Even work we didn't particularly like meant something to us. [...] Loss of work leads to a general emotional loss. [...] We need to give ourselves time to grieve."

Achterblijvers en Survivor Syndroom

"Dus je ‘overleeft’ een reorganisatie en wat dan?! [...] Dat er iets bestaat als een survivor-syndroom wisten we al [...] maar dat zoiets ook bij reorganisaties speelt is op z’n minst interessant te noemen."

Loss of work: the impact of retirement

"for those whose identity is completely bound up with work [...] a future without work [...] seems grim. These people may be vulnerable to the [...] effects of the grief of the loss of work.”

Waarom werken wij?

"“Waarom werken wij?” Werken is vanzelfsprekend, iedereen die dat kan, werkt. Toch zijn de antwoorden op een schijnbaar voor de hand liggende of overbodige vraag vaak het interessantst."

Hardest times: the trauma of long term unemployment

"Sadly an more significantly, there are no collective patterns and no delineated rituals for mourning the loss of work as there are for mourning the death of loved ones."

Loss of Work is More Stressful than Hard Work

Filmreportage: "Robert Bazell reports on how experts say that hard work is not dangerous, but the loss of work is the big danger."

Ontslagleed - een weblog

Een weblog vol persoonlijke ervaringen, achtergrondartikelen over ontslag, pesten op het werk en mobbing.

Ontslaan met meer gevoel

'Begeleiden van boventallige medewerkers bij hun rouwproces als gevolg van ontslag is een verantwoordelijkheid waaraan werkgevers zich niet mogen onttrekken.'

Ontslag en mobiliteit

"Het kan hard aankomen: ineens sta je op straat, ondanks een vast contract en een keurige staat van dienst. Veel ontslagen mensen zijn met hun baan ook een deel van hun identiteit kwijt. Maar voor sommigen is het ronduit een blessing in disguise."

Afslanking, boventalligheid en ontslag

"Daar stond ik dan. Dertien jaar had ik gewerkt bij het bedrijf. Er moesten mensen uit. Ik dacht: ‘Mij overkomt het niet'. Het liep toch anders. Ik was in shock." [...] Tips voor collega's en leidinggevenden.

Aandacht voor rouw bij ontslag

"We lezen dat ondernemingen grote aantallen werknemers gaan ontslaan. [...] Waar werknemers en ondernemingsraden mee geconfronteerd worden, zijn rouwprocessen."

Aandacht voor pijn bij reorganisaties

'Oog hebben voor de impact van baanverlies', artikel in OR Informatie, december 2008.