Welkom
Terug

"De verwachting dat we geconfronteerd kunnen worden met lijden en met verlies, zonder erdoor geraakt te worden, is even onrealistisch als te denken dat we door water zouden kunnen lopen zonder nat te worden. Dit soort ontkenning is niet zonder grote betekenis. De manier waarop we omgaan met verlies, vormt ons vermogen om in het leven te staan, meer dan wat dan ook" (N.R. Remen, Kitchen TableWisdom,New York: Riverhead Books 1996.).

Welkom op de deze website. Deze site wil een ingang zijn voor allen die in aanraking komen met verlies en rouw op het werk, zowel wat betreft verlieservaringen en ingrijpende veranderingen vanuit het werk zelf, zoals reorganisatie, fusie, ontslag en arbeidsmobiliteit als rondom overlijden, (chronische) ziekte en beperking. Een site dus voor iedereen die werkt!

Op deze site vind je artikelen, links en voorbeelddocumenten die je van dienst kunnen zijn bij de vraag 'hoe om te gaan met verlies op het werk'. Dit thema behandelen we enerzijds in de betekenis van verliezen op het gebied van werk en anderzijds in de betekenis van verliezen die je met jezelf meeneemt naar het werk.

De site is voortdurend in aanbouw. Je bent als bezoeker uitdrukkelijk uitgenodigd suggesties met ons te delen. Heb je informatie of ervaring die je wilt delen of vragen die je wilt stellen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

 

Hartelijke groet,

Jakob van Wielink en Leo Wilhelm