Rouw en verzuim
Terug

"Een medewerker die rouwt om het verlies van een dierbare is niet ziek, maar de medewerker zal zich misschien wel een aantal dagen of weken ziekmelden. Hij keert vervolgens terug naar het werk zonder dat het rouwproces voorbij is. Er zit geen tijdslimiet aan rouw; ieder rouwproces is anders. Dit maakt het een moeilijk onderwerp, maar door het bespreekbaar en inzichtelijk te maken voorkomt u mogelijk onnodig ziekmelden."

Bron: Arbo rendement, januari 2012.

"Gelukkig heb je er als leidinggevende of HR manager niet dagelijks mee te maken maar hoe ga je om met een medewerker die geconfronteerd wordt met een verlieservaring? Vaak blijft de hulp steken bij een uitnodiging “Als ik iets voor je kan doen hoor ik het graag”. Hoe lastig is het om juist datgene te bieden waar een rouwende medewerker behoefte aan heeft ter voorkoming van verzuim.
[...]
Bij rouw is sprake van bewust worden, ervaren en verwerken van verlies. Het is niet eenvoudig om over een rouwproces te spreken, omdat elke rouwervaring uniek is en door ieder persoon anders wordt ervaren, afhankelijk van hoe impactvol de ervaring is. Iemand in rouw is niet ziek, alhoewel je oplettend moet zijn omdat onverwerkte rouw wel ziekmakend kan zijn."

Bron: HR Base.

"Bijna iedereen pakt binnen een maand na het verlies van een dierbare hun werk of opleiding weer op (97 procent) en 60 procent alweer binnen een week. Bij overleden grootouders, andere familieleden, vrienden of collega’s gaat men veel sneller aan het werk (ongeveer driekwart binnen een week) dan bij een overleden partner of kind (66 procent binnen een maand, 21 procent na meer dan een maand; en 13 procent is nooit meer begonnen). 15 procent geeft aan dat men bij het weer beginnen met hun werk of opleiding hiertoe eigenlijk nog niet in staat was; bij iemand met een overleden partner of kind is dit 50 procent. De meeste mensen hebben zelf bepaald dat ze weer met werk of opleiding wilden beginnen (86 procent); de leidinggevende heeft hierop zelden de meeste invloed."

Bron: Ode aan de doden, Kregting en de Jong, 2009.

Rouwprocessen en terugkeer naar werk, bron: nvab.artsennet.

Lopend onderzoek door Joyce Neijenhuis.

Thuisblijven is een keuze - Werkgevers werken aan nieuwe visie op verzuim
'Verzuim is niet altijd een logisch gevolg van een scheiding of rouwproces. Juist dan kan het voor mensen heel prettig zijn om terug te keren naar de werkomgeving. In de eerste plaats kijk je naar de medewerker: wat is er aan de hand en hoe is het aan de hand? Er zijn meestal wat complicerende factoren die het moeilijk kunnen maken om alles weer op te pakken en aan het werk te gaan.'

Bron: Intermediair PW, Nicole Weidema, 2008

Echtscheiding leidt tot hoger ziekteverzuim
"Een echtscheiding leidt tot een hoger ziekteverzuim op het werk. Dit blijkt uit onderzoek van TNO voor SEP!, een onderdeel van United Single Parents BV. Voor het onderzoek werden gegevens over Nederlands ziekteverzuim van 2,8 miljoen werknemers gecombineerd met gegevens van het CBS. Het is voor het eerst dat er een rechtstreeks verband wordt aangetoond tussen ziekteverzuim en echtscheiding."

Bron: TNO, Sonneveld, H.M., Vroome, E.M.M. de, Besseling, J.J.M. 2007.