"Netwerken! Desnoods bij de duivenclub"
Terug

"Ontslagen? Als je geluk hebt, krijg je een zak geld mee om onder professionele begeleiding op zoek te gaan naar een nieuwe baan. [...]
De manier waarop het outplacementbureau bij die zoektocht helpt, verschilt niet zoveel van loopbaanbegeleiding. [...] "Uiteindelijk moet de cliënt dat zelf doen. Wij begeleiden hem tijdens die reis. Dat gaat verder dan een loopbaantest en CV-check."

In de eerste plaats gaat het vaak om 'een stukje rouwverwerking'. "Veel mensen die hier binnenkomen, gaan door een dal. Ze zien alleen maar narigheid. Werk is een belangrijke peiler in het leven. Het verlies van je baan, is na het verlies van partner of kind de meest voorkomende oorzaak van een depressie. We leren mensen weer met een open blik naar zichzelf en de wereld kijken."

Dat kan met hulp van een psycholoog, maar groepstrainingen zijn volgens Pannevis vaak de beste manier. "Mensen die ontslagen zijn, hebben het gevoel dat alleen hen dat treft. In een groep zien ze dat ze niet alleen staan. Ze putten steun uit verhalen van anderen."

Vervolgens helpt een coach de werkloze om zijn talenten opnieuw te ontdekken. "Weten waar je goed in bent en energie van krijgt, is cruciaal om een baan te vinden die goed bij je past. Dat vergt reflectie en heeft tijd nodig. Sommige klanten, met name dertigers, slaan de reflectiefase het liefste over en beginnen meteen te solliciteren. Dat kan goed gaan, maar vaak volgt de klap dan later alsnog. Wie slecht voorbereid gaat solliciteren, wordt sneller afgewezen. Dat is funest voor het zelfvertrouwen dat toch al een knauw heeft gekregen door ontslag."

Wat betreft het sollicitatieproces, adviseert Pannevis vooral te investeren in netwerken. "Uiteindelijk blijkt ruim de helft van de mensen een baan te vinden via zijn eigen netwerk.""

Bron: BN de Stem.nl. auteur Annemieke van Dongen, 3 maart 2012.