Hoe omgaan met verdriet in uw bedrijf?
Terug

"Wanneer in een hechte gemeenschap als een KMO iemand overlijdt, een werknemer, een familielid van een medewerker of van uzelf, is dat een ingrijpende gebeurtenis. Hoe gaat u daar als werkgever mee om? Naar aanleiding van Allerheiligen lijsten we enkele aandachtspunten op."

"De dood is een zaak die ingrijpt in elk mensenleven. En vergeleken met heel wat andere intieme gebeurtenissen overstijgt de impact van een overlijden het gewone privégebeuren ruimschoots. Een verlies van een dierbare gooit het leven van uw medewerkers voor een tijdje compleet overhoop, en dus is het belangrijk hen de juiste bijstand en schouderklopjes te verlenen. Voorzichtig om te gaan met delicate kwesties als de preciese wetgeving terzake. Hen het werk niet moeilijker te maken dan het op dat moment voor hen al is."

Op deze Belgische site voor Kleine en Middelgrote Ondernemingen (KMO) staat een mooie flyer met informatie, waar ook specifiek aandacht gegeven wordt aan overlijden van een medewerker na een terminale ziekte en besteedt aandacht aan palliatieve verzorging.

Hoe omgaan met verdriet in uw bedrijf? Een leidraad voor rouwzorg op Unizo.be, oktober 2010.